Inhoud in Chocoladeletters

Websites met inhoud

Websites met inhoud scoren beter

De inhoud ('content') van een website, teksten, afbeeldingen, is dat wat u op uw website aan wil bieden.

De juiste inhoud

Websites met de juiste inhoud staan hoger in de resultaten van zoekmachines op de trefwoorden die zoekers intikken.
Zoekmachines proberen steeds de, in hun ogen, meest relevante resultaten weer te geven voor een bepaalde zoekopdracht. Daarvoor worden er doorlopend wijzigingen in het zoekalgoritme (de manier waarop een zoekmachine de resultaten rangschikt) aangebracht. Het gevolg daarvan kan zijn dat uw website veel lager in de zoekresultaten staat, of zelfs niet meer kan worden gevonden.

Samenstellen van de inhoud

Het samenstellen van de inhoud moet zorgvuldig gebeuren, het klakkeloos overnemen van de teksten uit folders of brochures is geen garantie voor succes.
Het leesgedrag op een website is anders dan bij gedrukte media. Bezoekers zoeken naar kernachtige informatie door over de pagina te 'scannen'. Binnen enkele seconden moet iets hun aandacht trekken anders zijn ze weg...

Schrijven is schrappen

Schrijven is schrappen

Schrijven is een kunst, schrappen ook! Grote hoeveelheden tekst worden zelden gelezen, onder het mom 'moet ik dat allemaal lezen', slaat de websitebezoeker vaak hele alinea's over. De uiteindelijke tekst moet goed weergeven wat u wilt vertellen, zonder de bezoeker te vermoeien met informatie die niet relevant is.

Daar gaat veel tijd in zitten

In het schrijven van teksten en het uitzoeken van de juiste illustraties, foto's en dergelijke, gaat meestal veel meer tijd zitten dan verwacht.
Als u die tijd niet heeft, laat het dan over aan iemand die daar bedreven in is.

Zoekt u iemand die alles voor u kan regelen?

Een websitebouwer met meer dan vijftien jaar ervaring;

Nonix Webdesign, websites maken en onderhouden